Tur Beskrivelser

Tur beskrivelser

 

Her vil der komme beretninger fra nogle af de ture som vore juniore har været på.

 

 

7. maj 2016

 

Juniorene på tur til Gudenåen

 

Junioerne hvave valgt, at bruge lørdagen til en tur til Gudenåen med base ved Hyttefadet.

 

Det var ikke muligt for juniorene, at køre ned til Hyttefadet da der var plandlagt vedligeholdelse af vejen ned til Hyttefadet.

 

I stedet parkerede de ved Skydebanen og forcerede herefter engen om til hytten, efter en kort snak begav de sig hurtigt med til åen hor, at se hvad den gemte.

 

 

 

 

Lørdag den 13/6 2015 var juniorerne på kysttur. Vi havde valgt at fiske på stenhøfderne ved Pøt strand. Fiskestedet var valgt ud fra et ønske om, at det ikke skulle være nødvendigt at gå ret langt, og man skulle kunne fiske uden waders. Der deltog 4 juniorer i fisketuren. Herudover var der flere forældre og HOS seniorer med på turen. Vi havde fint vejr til at starte med, men det skiftede til vedholdende regn. Junioren var i udgangspunkt lidt skeptiske med hensyn til, om der skulle være noget at fiske efter, men på et tidspunkt fangede Rene Strandgård en fin blank havørred. Det gav de juniorer, som ikke var taget hjem, mod på at fange en fisk. De sidste juniorer fiskede indtil det blev mørkt. Det var en god fisketur.

 

 

Lystfiskeriets Dag, søndag den 17. maj 2015 ved Horsens og Omegns Sportsfiskerforening.

Det blev desværre en problemfyldt optakt: vores arrangement ved dæmningen til Alrø i Horsens Fjord kom ved en fejl først på Sportsfiskerforbundets hjemmeside dagen før, og Horsens Folkeblad bragte desværre heller ikke vores foromtale.

Alligevel mødte 4 juniorer og ca. 10 voksne op kl. 10. Vejrudsigten var ikke for sarte sjæle: stærk vestlig blæst (for ikke at sige kuling) og senere byger. Vi fiskede i læ af dæmningen på østsiden ud i Lerdrup Vig. Det gav lange kast med vinden i ryggen. Der var heller ikke ret mange andre sportsfiskere – formentlig på grund af vejrudsigten.

Der kom hurtigt nogle hornfisk på land, men så ebbede det ud. Vi kunne så til gengæld samles om madpakkerne og få nyt mod. Sponsorgaverne blev fordelt ved lodtrækning mellem juniorerne, og ved lidt bytning blev alle glade.

Det videre fiskeri bragte ikke rigtig nye fisk på land, og da himlens sluser åbnede sig ved 14-tiden, brød de fleste op. Det var godt at komme ind i bilen igen.

På den anden side af dæmningen var der et leben af en anden art: brætsejlere nød det barske vejr og nåede op på flotte hastigheder.

 

Jan Karnøe

 

 

Lørdag den 18. april var der juniorfisketur til Ørumgaard put and take. Der deltog 5 juniorer i turen. Det var planlagt, at vi skulle fiske i Hedensted, men der var en fiskekonkurrence lørdag formiddag, så vi kørte videre til Ørumgaard. Det var dejligt varmt forårsvejr. Det lykkedes alle juniorerne at fange fisk. Vi fangede over 10 regnbueørreder på turen.

 

 

 

Mandag den 13 april fiskede juniorerne i store Hansted å på det nederste stykke. Det var bidende koldt, men det var ikke et problem, for fiskene stod i kø for at spise de medbragte regnorm. Der kom 9 skaller og en bækørred på land. Bækørreden var kun 28 cm, så den fik lov til at svømme videre sammen med skallerne.

 

 

© 2015 horsenssportsfisker.dk

Siden redigeres af horsenssportsfisker.dk kontakt: admin@horsenssportsfisker.dk